Rea!

Bike it Workstation Skrivbordscykel

Det ursprungliga priset var: 5,995 kr.Det nuvarande priset är: 5,880 kr. ex. moms

Artikelnr: 109383 Kategori: Etiketter: , ,

Beskrivning

Beskrivning

Skapa en flexibel aktiv arbetsplats med Ergoffs nya ”2 i 1”-produkt – höj och sänkbart bord och kontorscykel i ett. Levereras färdigmonterad. Bordsskiva sätts på plats med en skruv med hjälp av medföljande insektsnyckel. Bordet höjs och sänks hydrauliskt vilket innebär att det inte kommer vara några elsladdar i vägen. Bordsskivan är skjutbar i djupled för anpassning när man cyklar och när man står och jobbar. Ger möjlighet att variera stående med aktivt sittande. Lätt att förflytta tack vare integrerade hjul. När du väl sitter på Bike it Workstation låses hjulen vid belastning, vilket innebär att cykeln inte rör sig så länge som du sitter ner på den mjuka sadeln. Möjligt att välja mellan hela 8 olika motstånd. Bredvid motståndsratten hittar man LCD-display som visar Tid, Hastighet, Distans, Kalorier, Total distans samt Varv per minut (RPM). Med hjälp av en kontorscykel får du möjlighet att stimulera blodcirkulationen och förbränningen medan du jobbar. Det syresatta blodet når lättare hjärnan och håller dig skärpt och fokuserad under tiden som du utför ditt jobb. Modern forskning visar på ett positivt samband mellan fysisk aktivitet och hjärnans funktioner.

Optimala användningsområden:

  • Aktiva zoner på kontorslandskap för att variera sig och möjlighet för medarbetare att röra på sig.
  • Skolmiljö. användas som aktiva elevbord. Passar längd från ca 145 cm.
  • Arbetsplatser med begränsat utrymme, t.ex. butiksytor.
  • Hemmakontoret, hotellobby, flygplatslounge etc.

De senaste åren har omfattande forskning samstämt pekat ut stillasittande som en av vår tids största riskfaktorer för hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes typ 2 och andra folksjukdomar. Många har därför börjat stå och jobba på kontoret. Men även långvarigt statiskt stående har negativa hälsokonsekvenser. Lösningen på detta är VARIATION och RÖRELSE.

Variera mellan sittande, stående, gående och cyklande när du arbetar! Ökad kaloriförbränning, förbättrat minne, stärkt immunförsvar och förhöjd koncentrationsförmåga är alla dokumenterade effekter av regelbunden rörelse! Fysisk aktivitet utan att inkräkta på arbetet, rör dig så mycket du vill utan att det tar tid ifrån annat. Öka produktivitet och välbefinnande genom att cykla under arbetet på Bike it Workstation.

På Bike it Workstation har du inga begränsningar. Medan du praktiskt taget ljudlöst susar på så sköter du samtidigt jobbet utan störning vare sig för dig själv eller omgivningen. Om vissa moment kräver extra mycket av din uppmärksamhet kanske din trampning upphör omedvetet en liten stund, men eftersom du sitter relativt bekvämt på den lite större sadeln, flyter jobbet på och du kan återuppta ditt trampande när som helst.

Lågintensivt arbete är nyckeln!
Vanligtvis håller du en låg hastighet. Det handlar inte om konditionsträning utan om att skapa cirkulation. Blod, syre och näringsämnen byts ut på cellnivå likt en porlande bäck, i motsats till de statiska arbetsställningarna då cirkulationen är ringa och liknelsen med en i värsta fall dyig damm ligger nära. Med detta lågintensiva arbete bryter du det skadliga nollmetabolismsyndromet som stillasittande ger utan att bli svettig eller uttröttad. Naturligtvis kan du öppna fönstret mot slutet av dagen och ta i lite extra på Bike it om du vill. Många av våra nöjda kunder trampar flera mil om dagen på jobbet och har därmed uppfyllt det för hälsan allra viktigaste.

Lägre blodtryck, viktminskning m.m.
Genom att byta ut stillasittande eller stillastående mot denna typ av dynamisk aktivitet påverkas även blodtryck, fettförbränning, blodsockertolerans mm på ett positivt sätt. Det kan bli många mils cykling på jobbet varje vecka, som allt annat lika kan ge betydande effekter både i form av viktnedgång, men även på andra livskvalitetsparametrar. Fysisk aktivitet är kanske den enda mirakelmedicinen som finns och om inte kraftigt överdoserad så ger den inga negativa biverkningar.

  • Vikt: 35,4 kg
  • Garanti: 3 år
  • Max användarvikt: 136kg
  • Bord: 50x58cm, vit laminat med MDF-kärna.
  • Färg: Svart
  • Förpackningens storlek: 81x32x82cm

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Bike it Workstation Skrivbordscykel”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.