Bike it 2.0 Skrivbordscykel Svart

3,595 kr ex. moms

Artikelnr: E01337 Kategorier: , Etikett:

Beskrivning

Utrustad med nya funktioner som t.ex. styrning via app. Bike it™ 2.0 hjälper dig till att upprätthålla en hälsosam livsstil varje dag – även på jobbet.

När du använder Bike it 2.0 kontorscykel stimuleras blodcirkulationen och förbränningen ökar. Det syresatta blodet når lättare hjärnan och håller dig skärpt och fokuserad under tiden som du utför ditt jobb. Modern forskning visar på ett positivt samband mellan fysisk aktivitet och hjärnans funktioner. Du gör ett smart val när du jobbar på Bike it 2.0.

De senaste åren har omfattande forskning samstämt pekat ut stillasittande som en av vår tids största riskfaktorer för hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes typ 2 och andra folksjukdomar. Många har därför börjat stå och jobba på kontoret. Men även långvarigt statiskt stående har negativa hälsokonsekvenser. Lösningen på detta är VARIATION och RÖRELSE.

Variera mellan sittande, stående, gående och cyklande när du arbetar! Ökad kaloriförbränning, förbättrat minne, stärkt immunförsvar och förhöjd koncentrationsförmåga är alla dokumenterade effekter av regelbunden rörelse!

Om Bike it™ 2.0
Bike it 2.0 levereras som föregångaren i färgen svart, är mycket tystgående och har en variabel sitthöjd som bäst passar individer 160–190 cm ±5 cm (dvs. även 155–195 cm) och med en användarvikt upp till 135 kg. Finns att köpa kort pelare att köpa som tillbehör, kontakta kundservice. På den fasta displayen visas bl.a. tid, hastighet, distans, kaloriförbrukning och varvtal. Bike it 2.0 är tyst och enkel att placera eller flytta i kontorsmiljöer – den tar liten plats och är försedd med hjul. Rör dig så mycket du vill utan att det tar tid ifrån annat.

  • Lägsta bordshöjd för cykeln är 100 cm
  • Bekväm höjdjusterbar sadel
  • Justerbart trampmotstånd
  • Fast display som bl.a. visar tid, hastighet, distans och kaloriförbrukning
  • Hjul som underlättar förflyttning
  • Max användarvikt 135 kg
  • Garanti 12 månader
  • Färg: svart

Fysisk aktivitet utan att inskränka på arbetet
Rör dig så mycket du vill utan att det tar tid ifrån annat. Öka produktivitet och välbefinnande genom att cykla under arbetet på Bike it 2.0.

På Bike it 2.0 har du inga begränsningar i ditt sätt att jobba vid skrivbordet och datorn förutsatt att du har ett höj- sänkbart arbetsbord. Medan du praktiskt taget ljudlöst susar på så sköter du samtidigt jobbet utan störning vare sig för dig själv eller omgivningen. Om vissa moment kräver extra mycket av din uppmärksamhet kanske din trampning upphör omedvetet en liten stund, men eftersom du sitter relativt bekvämt på den lite större sadeln, flyter jobbet på och du kan återuppta ditt trampande när som helst.

Lågintensivt arbete är nyckeln
Vanligtvis håller du en låg hastighet. Det handlar inte om konditionsträning utan om att skapa cirkulation. Blod, syre och näringsämnen byts ut på cellnivå likt en porlande bäck, i motsats till de statiska arbetsställningarna då cirkulationen är ringa och liknelsen med en i värsta fall dyig damm ligger nära. Med detta lågintensiva arbete bryter du det skadliga nollmetabolismsyndromet som stillasittande ger utan att bli svettig eller uttröttad. Naturligtvis kan du öppna fönstret mot slutet av dagen och ta i lite extra på Bike it om du vill. Många av våra nöjda kunder trampar flera mil om dagen på jobbet och har därmed uppfyllt det för hälsan allra viktigaste.

Lägre blodtryck, viktminskning m.m.
Genom att byta ut stillasittande eller stillastående mot denna typ av dynamisk aktivitet påverkas även blodtryck, fettförbränning, blodsockertolerans mm på ett positivt sätt. Det kan bli många mils cykling på jobbet varje vecka, som allt annat lika kan ge betydande effekter både i form av viktnedgång, men även på andra livskvalitetsparametrar. Fysisk aktivitet är kanske den enda mirakelmedicinen som finns och om inte kraftigt överdoserad så ger den inga negativa biverkningar.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Bike it 2.0 Skrivbordscykel Svart”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.